Welkom

Welkom op de website van Het Kadaster. Een plek om te logeren en te repairen in het hartje van Heist-op-den-Berg. 

Het Kadaster biedt 4 ruime kamers en een gemeenschappelijke keuken, woonkamer met houtvuur en een afsluitbare ruimte voor werk en vergaderingen aan die zich uitstekend lenen tot langere verblijven. Deze laatste ruimte is ook te gebruiken voor private ontbijt-lunch-diner gelegenheden tot 8 personen. 

Wie zijn we?

Bart, Elke, Lucas en Freek

In de mediterrane ingerichte tuin kan je terecht voor rust en inspiratie Artiesten, zakenreizigers, sportievelingen en bezoekers die een verlenging maken aan hun culturele of recreatieve uitstap zijn bezoekers die je zal tegenkomen tijdens je verblijf.

Het Kadaster is ook een sociale ontmoetingsplaats waar één keer maand een Repair Café wordt gehouden in de kelder met toegang vanop de Engelse koer. Zijn naam leent het van de vroegere functie van het pand op de helling van Heist-op-den-berg. Bewoners uit Heist-op-den-Berg kwamen bij deze dienst van het ministerie van Financiën voor de juiste gegevens en waardebepalingen van hun onroerende goederen. De transformatie naar de huidige functie gebeurde met heel veel aandacht voor het originele karakter.

Bij ons is het gezelligheid een troef, mede dankzij onze vriendelijke hond. Max begroet je met een vrolijk blafje en een knuffel zodra je binnenstapt. Onze hond maakt deel uit van de familie en staat te popelen om nieuwe vrienden te maken. Hij loopt vrij rond maar hij komt alleen maar in de woonkamer en keuken. Als je van gezelligheid en knuffels houdt, ben je bij ons aan het juiste adres.

Bart, Elke, Lucas, Freek & Max heten jullie van harte welkom.

Geschiedenis

Op de berghelling van Heist-op-den-Berg in de Oude Godstraat 5 bevindt zich het oude kadasterkantoor van deze gemeente. De directeur van het kadaster had er zijn kantoor en woonde er samen met zijn familie. Het statige herenhuis uit de naoorlogse periode van de vorige eeuw is samen met het Torengebouw (Oude Godstraat 1) en het beschermde neoclassicistische herenhuis (vroegere notariswoning, Oude Godstraat 6) één van de kenmerkende gebouwen aan de voet van de helling. Hoewel gelegen aan de Oude Godstraat is de woning ook te bereiken langs de Bergop. Deze straat brengt wandelaars, maar zeker ook fietsers (recreatie en wielertoeristen) naar het pittoreske Kerkplein, alwaar het gemeentehuis, het Heemmuseum en enkele andere historische gebouwen sinds eeuwen het uitzicht kleuren.

De berghelling die zich in het commercieel en artistiek centrum van de gemeente bevindt, is slechts enkele kilometers verwijderd van het bloeiende industrieterrein aan de Liersesteenweg en van het treinstation.