Bron: HLN.be

Welkom op den Berg

Verken de omgeving van Heist-op-den-Berg!

Ontdek Heist-op-den-Berg, of je nu houdt van wandelen, fietsen of gewoon ontspannen. Ontdek het beste van de regio rondom Heist op den Berg tijdens je verblijf bij ons. Laat je verrassen en geniet van alles wat deze mooie streek te bieden heeft!

Ontedek het historische hart van Heist-op-den-Berg

Een bezoekje aan de Heistse 'voddemet'

Na een lekker ontbijt kan je de dag starten met een bezoekje aan de zondagse rommelmarkt in het centrum van Heist-op-den-Berg, ook wel de voddenmarkt genoemd. De markt is bekend ver buiten de gemeentegrenzen en is een echte trekpleister. Of je nu op zoek bent naar een mooie plant, een dvd, een oude plaat, een artisanaal product of antieke meubels, je vindt het er allemaal. Alleen al over de markt slenteren ne de sfeer opsnuiven heeft z'n charmes. Je komt er locals tegen die er hun wekelijkse portie verse groenten en fruit komen kopen, maar evengoed mensen van verder weg die er een speciale gadget op de kop willen tikken. Op maandag is er dan ook nog eens een gewone markt waar je gezellig eens over wandelen.

Bron: Bergstraat.be

Fietsen huren?

Heb je zelf geen fiets bij maar wil je toch een fietstochtje maken? Aan het station van Heist kan je Blue-bikes terugvinden Dat zijn uitleen fietsen die 24 op 24 beschikbaar zijn, zodat je je makkelijk door de gemeente kan verplaatsen. Voor dit systeem moet je je wel registreren op www.blue-bike.be. Daar vind je ook alle info en tarieven

Leuke fietstochtjes

Ook met de fiets kan je genieten van een pittoreske plaatsje en de weidse natuur. Of je nu wilt fietsen door de bossen, langs velden of op de Netedijken… met de fietsknooppunten kies je zelf waarheen en hoe ver je wilt fietsen. Wij raden alvast de Berg- en Neteroute aan. De naam verklapt het al, tijdens die fietstocht verken je enerzijds de tweede hoogste 'berg' van de provincie Antwerpen en anderzijds de mooie Netevallei.

Bron: Fietsersbond.nl

Op zeer korte tijd in grote steden

Mechelen: <0u40

Leuven <0u40

Gent <1u30

Brussel <1u10

Rotterdam <2u

Amsterdam <2u45

Voor meer informatie, verwijzen we je graag door naar de lokale toeristische dienst. Zij staan klaar om je te helpen met tips, routes en alle details die je nodig hebt om het meeste uit je verblijf in Heist-op-den-Berg en de omgeving te halen. Ontdek en beleef het beste van deze regio met hun deskundige begeleiding!

https://www.heist-op-den-berg.be/toerisme